תאונות
עבודה

אדם שנפגע בעת עבודתו זכאי לפיצוי מאת המוסד לביטוח לאומי- ענף נפגעי עבודה. במקרים רבים זכאי הנפגע גם לפיצוי ממקום עבודתו או מצד ג' אחר, הכל לפי נסיבות המקרה. חשוב לציין שזכאים לפיצוי לא רק עובדים שכירים אלא גם אנשים בעלי עסק עצמאי אשר נפגעים בעת עבודתם. התביעה הראשונה בה מתחילים לטפל היא תביעת ההכרה מול המוסד לביטוח לאומי.

חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] קובע מתי תאונה תחשב תאונת עבודה, מפרט שורה נרחבת של זכויות והטבות להן זכאי נפגע תאונת עבודה.

תקנות הביטוח הלאומי (מתן טיפול רפואי לנפגעי עבודה), תשכ"ח-1968, קובעות את אופן מתן ההטבות והזכויות המגיעות לנפגעי עבודה.

  • תאונת עבודה היא כל תאונה הנגרמת לעובד תוך כדי ועקב עבודתו.
  • תאונות דרכים ו/או תאונות אחרות הקורות בדרך אל או ממקום העבודה נחשבות כאילו היו תאונות עבודה לכל דבר.
  • פגיעה בעבודה יכולה להיחשב גם "מחלת מקצוע". המדובר בסוג מסוים של מחלות האופייניות לעוסקים בעבודתו של הנפגע.

כאמור בנוסף להגשת תביעה נגד הביטוח הלאומי, תתכן לנפגע תאונת עבודה גם עילת תביעה נגד גורמים נוספים:

המעביד

בתביעה זו יש להוכיח כי תאונת עבודה ארעה עקב רשלנותו של המעביד.

חברת הביטוח של המעביד

מעסיקים רבים מבטחים עצמם בפוליסת "חבות מעבידים" שמטרתה להגן עליהם מפני תביעות רשלנות של עובדים הנפגעים בשל תאונות עבודה. לאחר פגיעה בשל תאונת עבודה מומלץ לברר עם המעביד האם הוא מכוסה בפוליסת חבות מעבידים, אצל איזו חברת ביטוח ומהו מספר הפוליסה.

חברת ביטוח אצלה מבוטח העובד

פוליסת ביטוח חיים ו/או ביטוח מנהלים כוללת בדרך כלל נספח לביטוח "אובדן כושר עבודה" ו/או נספח לביטוח "נכות בשל תאונה".

כמו כן, יש לציין כי תביעה בגין רשלנות מעביד מתיישנת לאחר חלוף 7 שנים ממועד קרות תאונת עבודה ותביעה על פי פוליסת ביטוח מתיישנת בחלוף 3 שנים ממועד התאונה.

צוות עורכי הדין במשרדנו הינו בעל ניסיון וידע רב בתחום דיני הנזיקין ובכל עניין תאונות עבודה, כולל ניהול מו"מ שוטף מול חברות הביטוח וייצוג הלקוחות בערכאות השונות של בתי המשפט.

תפריט נגישות

ליעוץ חינם השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

פתח צ'אט
צריכים עזרה?
היי
איך אפשר לעזור?