תאונות
דרכים

משרד עורכי הדין "ישראלי, קלינמן, בן ציון", מתמחה בתביעות תאונות דרכים, לרבות תאונות דרכים קשות, עריכת תחשיבי נזק במקרי מוות ופציעות קשות ואף מעסיק רופא מומחה בכירורגיה אורטופדית שהינו גם משפטן בהשכלתו, המייעץ באופן שוטף ומקצועי בתיקי נזקי גוף.

תאונות דרכים הפכו ל"מכת מדינה" ומניסיוננו אנו ממליצים ליצור קשר עם עורך דין מקצועי, סמוך ככל האפשר למועד תאונת הדרכים. עורך הדין ידריך ויכוון את הנפגע, על מנת להימנע מטעויות בהתנהלות מול חברת הביטוח ולהגדיל באופן משמעותי את סכום הפיצוי העתידי. חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 ("חוק הפיצויים") נחקק כחוק סוציאלי אשר מטרתו לפצות את רוב רובם של נפגעי תאונות הדרכים.

למרבה הצער, ציבור הנפגעים בתאונות דרכים נתקל בקושי להבין את ניסוח החוק, את התקנות שהוצאו מכוחו ואת מאות פסקי הדין,  המתעדכנים חדשות לבקרים. עקב האמור לעיל, הנפגע בתאונת דרכים עומד במצב של בלבול וחוסר אונים, בנוסף לעוגמת הנפש שנגרמה לו בעקבות התאונה. צוות עורכי הדין במשרדנו הינו בעל ניסיון וידע רב בתחום דיני הנזיקין ובכל עניין תאונות דרכים, כולל ניהול מו"מ שוטף מול חברות הביטוח וייצוג הלקוחות בערכאות השונות של בתי המשפט.

איך זה
עובד?

נפגעת בתאונות דרכים?- אתה כנראה זכאי לפיצוי. כיום בתאונות דרכים השאלה אינה מי אשם, אלא מדובר באחריות מוחלטת, לפיה אם היית מעורב בתאונות דרכים אתה זכאי לפיצוי.

מרבית הלקוחות המגיעים למשרדנו בכלל לא מבינים מה הזכאות שלהם במקרה של מעורבות בתאונות דרכים.

משרדנו, באמצעות צוות מיומן, מלווים אתכם את התהליך, תוך מינימום בירוקרטיה, בין אם זה בניהול משא ומתן מול חברת הביטוח, ובין אם מדובר בהגשת תביעה.

 

מה חשוב לשמור
לאחר תאונת
דרכים?

מסמכים רפואיים- בין אם מדובר בדוח מד"א שפינה אתכם מהאזור, ובין אם מדובר בתעודת מיון או אשפוז. כל מסמך רפואי הוא חשוב, לרבות הביקורים שלכם אצל רופא המשפחה.

  • בדיקות שנעשו- לרוב לאחר תאונת דרכים בתי החולים מבצעים בדיקות על מנת לשלול נזקים, זה יכול להית רנטגן, CT, MRI, או אפילו בדיקות דם כדי לשלול אלכוהול.
  • רישומי משטרה- לאחר תאונה מזמינים משטרה ומופק דוח אירוע, במידה והתאונה הייתה גם במסגרת עבירה פלילית אז קיימים ממצאי חקירה.

חשוב לשמור את כל התיעוד הרפואי. הרבה פעמים אנו נתקלים בלקוחות שמקלים ראש עם התאונה, וחושבים שמדובר בסתם חבלה ואין צורך לעשות בדיקות, ולבסוף מסתבר שהם סובלים מבעיה רפואית לא זניחה. אל תזניחו את עצמכם ואל תקלו ראש עם המקרה. תמיד תלכו ותבדקו.

ואם הייתי מעורב בתאונת דרכים קלה והייתי רק מספר ימים בחופשת מחלה?- אתה עדיין זכאי לפיצוי בגובה אלפי שקלים.

ואם התאונה הייתה בדרך לעבודה או מהעבודה האם זה עדיין תאונת דרכים?- התשובה היא כן. מדובר גם בתאונות עבודה וגם בתאונות דרכים. במקרה הזה תיהיו זכאים לפיצוי גם מחברת הביטוח וגם מביטוח לאומי.

ואם עשיתי תאונת דרכים שאין מעורבות של רכב נוסף, האם עדיין יש לי את מי לתבוע?- התשובה היא כן. גם אם אין רכב נוסף מעורב ניתן לתבוע את חברת הביטוח.

ואם נסעתי עם חבר באותו שלא היה לו ביטוח האם  אני עדיין אהיה זכאי נפגע שהיה ברכב ללא ביטוח זכאי לפיצוי מגוף שנקרא קרנית – התשובה היא כן. מאחר ותאונות דרכים  הינם בגר אחריות מוחלטת, תוכל לתבוע את קרנית.

כמה נראה לי
התיק שווה?

זאת שאלה שאנו מרבים לשמוע מלקוחות משרדנו על מנת לדעת כמה שווה התיק צריך שיהיו בידי העורך דין נתונים שהחשובים בהם: גובה אחוזי נכות לצמיתות, שיעור אחוזי הנכות הזמנית, מה ההשתכרות בפועל של הנפגע, מהו פוטנציאל ההשתכרות העתידי של הנפגע. ורק אז נוכל לערוך תחשיב מדוייק לנזקי הנפגע. כדי לדעת כמה תיק שווה צריך לעבור על כלל החומר הרפואי. יש לבדוק האם קיימים אחוזי נכות צמיתה או לשמא מדובר בנכות זמנית או לחילופין רק בכאב וסבל.

כדי לדעת כמה תיק שווה יש צורך בהמון מרכיבים, כמו בגיל, נתוני  השתכרות והכי חשוב זה לדעת מה הנכות הרפואית.

 

מהם מרכיבי הפיצוי
להם אני זכאי?

"מרכיבי הפיצוי בתיקי נזיקין נקראים "ראשי נזק". להלן מספר ראשי נזק בגינם נפסק פיצוי בתיק פיצויי נפגעי תאונות דרכים (הרשימה אינה מלאה).

  • אובדן כושר השתכרות בעבר- מדובר על פיצוי מיום התאונה ועד יום חישוב הנזק.
  • הוצאות נסיעה- במידה ונאלצתם לנסוע לטיפולים, בדיקות, בתי מרחקת (חשוב לשמור קבלות).
  • אם נאלצתם לרכוש תרופות, עזרים רפואיים או נשאתם בעלות של טיפולים רפואיים שונים.
  • עזרת הזולת או כל גורם אחר אחרי חבריכם לעבר ולעתיד- אם כתוצאה מהתאונה הוריכם, בני זוגכם, חבריכם נאלצו לטפל בכם בדרך כזו או אחרת.
  • הפסד השתכרות לעתיד- מדובר בפיצוי מיום חישוב הנזק ועד לגיל פרישה
  • כאב וסבל- לכאב וסבל קיימת נוסחה קבועה, לפיה נלקח בחשבון גילכם, מועד התאונה ואחוזי הנכות ומספר ימי אישפוז, ולפי זה מחושב גובה הפיצוי.

איזה מסמכים
צריך להביא?

  • דו"ח משטרת ישראל על התאונה- בדוח מופיע מועד התאונה, מיקום, מי הרכבים המעורבים ופוליסות הביטוח.
  • דו"ח רפואי ראשוני – זה יכול להיות דוח מד"א, דוח מיון, מסמכים מקופת חולים הכוללים את הממצאים הראשונים.


מסמכים נוספים:

  • מסמכים רפואיים ובדיקות
  • קבלות בגין ההוצאות הרפואיות
  • קבלות בגין נסיעות
  • תלושי שכר לפני ואחרי התאונה
  • במידה ומישהו טיפל בכם- יש לדאוג להציג אסמכתאות גם על ההוצאות שלו (בין אם מדובר בהוצאות נסיעה או לחילופין ימי חופש שלקח מהעבודה כדי לטפל בכם).

תפריט נגישות

ליעוץ חינם השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

פתח צ'אט
צריכים עזרה?
היי
איך אפשר לעזור?